Tuesday 19 May 2009

Studio Tango 'Nada Mas' - lectie deschisa de inaugurare si Milonga de Brasov

Brasoveni, bucurestieni si clujeni... ne-am adunat sambata, 16.05.2009, la lectia deschisa de inaugurare: Studio Tango 'Nada Mas'! Avem, asadar, un nou studio de tango argentinian la poalele Tampei :)

'Tangoul argentinian... 3 pasi... 2 cuvinte'! 3 sunt pasii de baza, 2 sunt cuvintele care definesc tango-ul pentru fiecare dintre noi... 'bucurie - durere', 'pasiune - traire', 'iubire - intensitate'... fiecare il exprima cum simte :) Si pentru ca atmosfera a fost foarte placuta, iar oamenii comunicativi si cu mare dorinta de a invata si dansa tango, au iesit 'ceva' mai multi pasi si 'cateva' cuvinte in plus :))

Pasii va las sa ii admirati singuri in poze, iar cuvintele... vor fi cu siguranta mult mai multe de acum incolo... la lectii.




Mai pe seara ne-am regasit din nou la Milonga de Brasov 'Nada Mas', cu sampanie, tort si atmosfera festiva! Am dansat cu clujenii care s-au aratat foarte dornici sa impartaseasca cu noi frumusetea acestui dans :) Multumim de vizita si va mai asteptam la Milonga de Brasov!

Bucurestiul, fara ezitare, ne-a facut placerea si de data asta sa fie alaturi de noi :) E frumos cand aceeasi pasiune aduce oamenii impreuna! De data aceasta ii multumim pentru sustinere lui Augustin!

Las din nou imaginile sa 'va faca pofta de tango' - cum a spus cineva la lectie :)



Pana data viitoare, keep you posted!

Friday 15 May 2009

Sambata, 16 mai 2009, Milonga de Brasov si inaugurare Studio Tango 'Nada Mas'


Sambata
, 16 mai 2009
, cea de-a VI-a editie a proiectului "Tango - bucuria de a dansa in doi" continua cu Milonga de Brasov "Nada Mas" si inaugurarea Studio Tango "Nada Mas".


PROGRAM

14.00-16.00 - Inaugurare Studio
Lectie deschisa gratuita cu TEMATICA: "Tangoul Argentinian... 3 pasi... doua cuvinte..."
Locatia: Alpha Center - Str. Grivitei nr. 73-75, et.2, tel: 0268.415.475

22.00-04.00 - Milonga de Brasov "Nada Mas"
Locatia Milonga: Pub Brick's (Racadau - Str.Tampei, langa BRD)
Pret Milonga - 20 Lei (din partea casei snacks si fructe)


Contact
E-mail: info@tangobrasov.ro
cora_ina1@yahoo.com
Tel: 0729.123.555 - Corina Raduta


Cazare

Pentru participantii din tara oferim urmatoarele posibilitati de cazare:
Abatie: 4 locuri (10 Eur/ persoana/noapte).
Rezervarile se fac la adresa de email: info@tangobrasov.ro

Prin Best Accommodation
- Garsoniere
http://www.best-accommodation.ro/cazare/garsoniera-open-space_brasov.html
http://www.best-accommodation.ro/cazare/garsoniera-discret_brasov.html
Pretul pentru grupul Tango este de 35 euro/noapte/garsoniera.

- Apartamente 2 camere
http://www.best-accommodation.ro/cazare/apartament-valentino_brasov.html
Pretul pentru grupul Tango este de 55 euro/noapte/apartament.
http://www.best-accommodation.ro/accommodation/europe-residence-appartement_brasov.html
Pretul pentru grupul Tango este de 50 euro/noapte/apartament.

Pentru rezervari contactati Best Accommodation: 0728.959.534 (Manuela Clinciu)



Va asteptam cu drag,
Tango Nada Mas

Tuesday 5 May 2009

Tango maraton

Tot incercand sa ma refac dupa Festivalul Tango Encuentro din 23-26 aprilie, am stat sa ma gandesc de ce resimt oboseala atat de puternic... Facand o anumita perioada salsa, aveam deja o oarecare idee despre ce ar putea insemna un festival national - cel putin. Participasem deja la 2 astfel de evenimente pana acum si mi se parusera destul de 'in forta' ca sa nu ma intimidez acum. Numai ca nu a fost chiar asa... nu de 'forta' era vorba aici... :)

Ca sa va faceti o idee, as incepe cu comparatia: un full-pass de salsa (3 seri de party si 2 zile de seminare) ar face cam cat 2 milonga si o practica de tango... Dar pana nu am trecut prin fiecare tip de eveniment (salsa, respectiv tango), sa am posibilitatea sa fac o comparatie, nu am inteles diferenta de cost (bine, exceptand 'inclinatia' mai mult tanguero decat salsero). Trecand, insa, prin ambele experiente pot sa spun ca diferenta 'se merita' cu varf si indesat!! Si m-am gandit sa impartasesc experienta avuta si impresiile mele :)

Sa mai mentionez ca la festivalul de salsa am avut full-pass, iar la festivalul de tango cateva seminare si cele 3 milongi - ceea ce m-a facut sa cred ca voi rezista peste weekend fara nici un fel de probleme. Dar...

Oricat de solicitanta este salsa ca dans - rapida, antrenanta etc - ma oboseste fizic mai mult. Pasul de baza e acelasi indiferent de schema, restul e... cancan :)... Adica daca stiu sa ma las condusa si stiu sa fiu un pic senzuala, fac un pic de styling... e gata salsa... (desi nu zic ca e chiar floare la ureche nici asta, totusi!!!). Dar stim bine ca oboseala fizica se recupereaza relativ repede printr-un somn bun. Seminarele mai adauga ceva incarcatura informationala, dar fiind majoritatea construite pe 'scheme', in general ma straduiesc sa le fac, sa-mi iasa bine atunci, dupa care le uit. Ceea ce e si normal si foarte bine, pentru ca pana la urma nici salsa nu se danseaza numai in figuri prestabilite! Si atunci raman cu cateva idei care mi se potrivesc mie si pe care as putea sa le aplic in viteza unei salsa la party.

Ei, cand vine vorba de tango... lucrurile se mai schimba. E clar ca alegand sa particip la un eveniment de genul asta, imi doresc sa invat tango, sa imi imbunatatesc dansul si depun toate eforturile necesare pentru asta (bine, asta e valabil si la salsa, sau orice alta forma de exprimare pe care as vrea sa mi-o insusesc la un moment dat). Tango-ul, insa, nu inseamna numai pasi, ci si o buna cunoastere de sine! As putea spune ca poate tine loc uneori de 'calatorie initiatica' :), de autocunoastere, auto(re)descoperire si chiar autoformare/ modelare. Cu cat intru mai mult in 'joc', cu cat primesc mai multe informatii, cu atat imi dau seama cate lucruri pot corecta si imbunatati la mine; lucruri care se reflecta chiar siin viata 'extra-tango'.

Milonga este o seara intensa! Exista o eticheta, niste reguli care ma tin alerta mai tot timpul, dar intr-un mod placut, seducator... De la cabeceo pana la postura, totul este un amestec de atentie, bucurie, relaxare.. activa - paradoxal! :) Nici un dans nu va semana cu altul, nici ca pasi, nici ca relationare cu partenerul, ca nimic... Cu un pic de imaginatie as putea descrie fiecare tango, din momentul invitatiei pana la ultimele acorduri, ca trairea unei vieti de cateva secunde a cuplului care danseaza...

Apoi, la seminare, straduindu-ma sa fac ceea ce ne invatau profesorii, am ajuns sa fiu extrem de concentrata la tot ce se misca in corpul meu. De la cel mai simplu pas pana la cea mai complicata combinatie. Nici nu am realizat asta decat dupa cateva zile cand a inceput sa se reinstaleze odihna. Am simtit totul atat de intens tocmai din acest motiv: eram concentrata din varful firului de par pana in varful degetelor de la picioare!! Pas fata - un simplu pas fata! - si ma faceam atenta la cum sa arate fluida miscarea, la cum sa duc trunchiul inainte, cum sa tin spatele, cum sa nu imi ies din axa, cum sa las piciorul sa vina dupa trunchi, cum sa adun pasii la final, cum - peste toate - sa fac totul cu capul sus, practic numai din simturi, din cum imi cunosc corpul, limitarile si, totodata, posibilitatile lui... Concentrarea a fost maxima! Si vorbesc despre un simplu pas fata...

Cred ca, pe modelul asta, as putea scrie o nuvela intreaga despre un ocho, de exemplu! :)) Sa nu ma intelegeti gresit: nimic nu este o corvoada si nimeni nu m-a obligat la cele de mai sus! Dar vorbim de o pasiune care mie, cel putin, imi ofera posibilitatea sa explorez atatea laturi si niveluri de exprimare, incat imi este greu sa le iau superficial... nu ma multumesc numai cu pasii :); acesta este motivul pentru care am ales sa traiesc experienta in felul asta. O postare e neincapatoare pentru complexitatile intuite pana acum, asa ca v-as invita doar sa incercati voi insiva. Experienta si practica 'bat' orice pledoarie a oricui despre subiect!

Ei, tinand cont de toate cele de mai sus, incercati sa va imaginati un 'maraton' al simturilor concentrate pe o ora si jumatate cat tine un seminar, dupa care inmultiti cu 5 cate seminare am luat eu... Acum pricep si eu de ce a trecut o saptamana de atunci si eu inca functionez dupa alt fus orar! :)... incarcatura emotionala a fost peste asteptari! Dar daca vreodata ati iesit de la un curs de aerobic, de exemplu - sleiti de puteri, dar tonifiati psihic la maximum, cred ca ma puteti intelege cand spun ca pana si oboseala de dupa festival a fost o experienta extraordinara! Si mai vreau! :)

Pana atunci, keep you posted! :)

Saturday 2 May 2009

Tango Encuentro, Bucuresti, 23-26 aprilie 2009

Imi spunea cineva intr-una din zilele trecute cat de putina lume intelege ce inseamna si ce presupune o pasiune... El vorbea de masina, eu de tango :) dar ne intelegeam! Adevarul este ca, pana nu ajungi sa te implici cu totul, din toata inima si din toate finantele intr-o activitate de suflet, nu ai cum sa intelegi o pasiune cu-adevarat. Eu m-am trezit intelegand din ce in ce mai bine conceptul, mai ales dupa weekend-ul cu festivalul Tango Encuentro :)

Nemaipomenit sentimentul! si la fel si oboseala de dupa... :) Noi, brasovenii, am ajuns majoritatea vineri seara (unii au mai apucat si vineri peste zi cateva seminare...) si ne-am prezentat direct la Milonga. Am avut parte de reprezentatia sustinuta de Damian Esell si Nancy Louzan. Plini de energie si un stil mai ludic, au prins mult la public - am vazut tango, am vazut milonga si am vazut improvizatie. Traiesc dansul cu foarte multa bucurie :)

Abia asteptam sa-i intalnesc a doua zi la cursuri, sa vad ce-mi transmit, sa simt cum simt ei tangoul si cum il transmit invataceilor. Si ei, si Adrian si Alejandra!!

Mai multe poze de la milonga de vineri seara si chiar de la cea de joi seara, la care Brasovul a fost mai putin reprezentat :), gasiti pe www.lasastresa.blogspot.com.

De asemenea, video-uri cu demo-ul celor doi dansatori - Damian si Nancy - aici.

Seara a devenit curand dimineata. Sala Bizantina a Cercului Militar devenise brusc mare pentru cate persoane ramasesera la acea ora tarzie - sau mai bine zis matinala :) Noua fiind in ale evenimentelor de aceasta anvergura nici nu m-am dezmeticit bine, ca era deja timpul sa dormim. Ceea ce am si facut!

Cele doua zile de cursuri au fost foarte solicitante! Am mai participat eu la evenimete maraton de weekend, dar nici unul nu poate fi comparat cu unul ca acesta. Natura dansului te obliga sa iti ascuti toate simturile, sa iti simti toate partile corpului - de la varful picioarelor pana la extremitatile auzului, vazului, simturilor. Dar a meritat fiecare clipa. Profesorii cu stiluri diferite au completat aceasta solicitare, dar dupa fiecare curs imi doream sa mai particip la unul, cu toata sfarseala :)

Milonga de sambata seara a fost spectaculara - cel putin pentru mine... Ori ca ma obisnuisem deja cu lumea, cu ritmul, cu avalansa de sentimente, ori ca mi-au placut mie extrem de mult Adrian Veredice si Alejandra Hobert... Demo-ul lor - 5 piese foarte bine alese pe stilul lor profund, pasional, tango-ul trait si transmis cu energie extrem de subtila si totusi imposibil de ignorat - m-a lasat inapta sa articulez o propozitie coerenta muulta vreme dupa ce s-a incheiat.

Va las sa va bucurati si voi de ei: vedeti aici video-urile de sambata seara.

Am trecut si duminica prin cursurile la care ma inscrisesem, parca in reluare, dar nu m-am lasat pacalita de bioritmul natural: am stat cu toate simturile treze si urmeaza sa pun si eu pe hartie ce-am invatat acolo. Zic urmeaza, pentru ca nici dupa o saptamana inca nu m-am refacut total :):)

Duminica seara organizatorii ne-au 'somat' sa nu cumva sa lipsim, ca o sa avem parte se surprize ('supplies!!' :P), asa ca ne-am adunat nerabdatori in aceeasi sala - Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Bucuresti. Sala neincapatoare pentru cat public (participanti direct sau doar vizitatori) s-a adunat atat sambata, cat si duminica!

Ne-am incantat seara cu tango ca puri spectatori...


aici si aici videos!

... ca dansatori...


... si, mai mult, ne-am incantat cu ritmuri orientale ... :)


A trecut totul cu viteza luminii si totusi, paradoxal, am avut sentimentul ca am stat in acea atmosfera saptamani intregi... Sunt curioasa cand o sa re-descopar in mine toata informatia pe care am acumulat-o pe parcursul celor 3 zile de Festival... Sunt si mai curioasa cum voi valorifica aceasta informatie. Sincer abia astept momentele in care o sa zic: 'A! uite, asta ne-a spus Alejandra, sau asta ne-a spus Nancy! Acum inteleg, acum imi iese pasul , boleo-ul, cross-ul etc... asa cum zicea ea :)'

Acum ma concentrez sa-mi amintesc tot, ca sa pot trece mai departe. Ne vedem in 8-10 mai la Tango Emocion, da?

Pana atunci, keep you posted! :)